sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Etenee, etenee

Nyt on ostettu lentolippu Englantiin! Lennän Blue1:lla lauantaina 19.9. kello 11:45, yhdessä toisen Canterburyyn opiskelemaan lähdössä olevan tytön kanssa. Jee, helpotti taas pikkasen jännitystä :)

Vaikka paljonhan tässä vielä on edessä.. pitäisi selvitellä pankkiasioita ja kaikkea muuta, mutta kun toisaalta tuntuu, että onhan sitä aikaa vielä. Ja olen mä tärkeimmät asiat jo saanutkin kuntoon, uskon että enemmän järjestelyjä kannattaa alkaa tehdä vasta vähän myöhemmin, kun esimerkiksi sen infopaketti viimein tulisi. Tai asuntolapaikka varmistuisi. Ja hitsi kun Hesarikin lopettaisi ahdistuksen lietsomisen uutisoinnillaan sikainfluenssasta..

Ai niin, teinhän mä yhden valmisteluhankinnan tässä kuukauden aikana, kun en kirjoittanut! Ostin nimittäin uuden kannettavan, että sujuu sitten kirjoittelu ja soittelu kunnolla :) Mun rakas vauvani on klassisen kaunis Lenovo ThinkPad T400, purr. Kyllähän mä totakin ostosta varmaan puoli vuotta vatvoin, mutta viimein oli pakko vain tehdä ostopäätös :)

4 kommenttia:

  1. Hei, googlailin tässä eräänä päivänä Kentin yliopistoa ja törmäsin tähän sun blogiin. Olen itse juuri kolmen vuoden jälkeen valmistunut sieltä ja viikko sitten sain paperit: BA in English Language (Linguistics). Nyt syyskuussa jatkan Helsingissä maisteriksi. :)

    Canterbury on ihaaaanaaa paikka, tosin ehkä pienehkö Helsinkiin tottuneelle. Mutta siellä riittää kuitenki kahviloita (try Boho!), ravintoloita ja pubeja oikein kivasti ja opiskelijoita on paljon. Pari klubiakin löytyy. Ja siellä on niin nättiä: söpöjä kivikujia, ylväs katedraali, tunnelmallisia pubeja ja upeat näkymät kaupunkiin yliopiston mäeltä. Kyllä Canterbury oli mulle kolmen vuoden ajan sellainen lämmin koti, että oli hyvin vaikea jättää se. Aika aikaansa kutakin, näinhän sitä sanotaan.

    Joak tapauksessa... Tuli vaan mieleen, että jos sulla on jotain kysyttävää kaupungista tai muuten yliopiston menosta näin etukäteen (vaikka hyvin ne siellä osaa asiansa selittää vaihtareille ja varmasti itsekin onnistuneesti pääset arjesta kiinni), voit pistää mulle vaikka sähköpostia. :)

    Katariina
    av57@kent.ac.uk

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Tosi kiva, kun kirjoitit! :) Vinkkejä on aina hyvä saada ja varsinkin näin ennen lähtöä tuntuu, että kaikki informaatio on tervetullutta! Varmasti keksin joitain kysymyksiä liittyen ainakin ihan joihinkin käytännön juttuihin, mutta häiritsen niillä sitten vaikka myöhemmin sähköpostitse :)

    VastaaPoista
  3. Tuli mieleen noista sun ruokakauppamietteistä, että Canterburyssa on sellanen Farmer's Market (West Station vieressä), josta luulisi saavan joitain luomutuotteita tai ainaki paikallisten viljelijöiden tavaraa. Lisäksi (joka toinen?) keskiviikko on torilla ruokatavaraa myynnissä. Samoin sitte on sellanen kiva paikka kuin Canterbury Whole Foods (pääkatua kävellen Westgate selän takana käänny Abode Hotellin kulmalta oikealle ja sitten tienhaarassa vasemmalle tai vastaavasti pääkadulta Abode Hotellin jälkeen seuraavasta kujasta oikealle ja Cherry Tree-pubin ohi suoraan eteenpäin [ymmärrän, ettei nämä nyt paljoa auta, mutta keskustan hahmottaa kyllä hetkessä paikan päällä]). Whole Foodsista saa orgaanisia tuotteita ja luomuleipää. Jotain tummaa leipääkin, joskin ei aivan suomalaisen ruisleivän veroista, siellä myydään. Sekä näkkileipää ja ruotsalaisia pipareita. Ja Pandan orgaanista lakua! :) Sitä saa myös Holland & Barrett -luontaistuotekaupasta pääkadun varrelta.

    Muuten sitte on ne tavalliset Tesco ja Marks and Spencer's Food ihan keskustassa lähellä bussiasemaa, Aldi melkein elokuvateatteri Odeonia vastapäätä bussiaseman takana, Sainsbury's hieman keskustan ulkopuolella, Morrisons Wincheapin teollisuusalueella sekä Asda ja Lidl kaupungin ulkopuolen markettialueella, jonne pääsee kivasti bussilla.

    Katariina

    VastaaPoista
  4. :D Ruokakaupat on vähän mun heikkous, rakastan uusien juttujen testailua ja ruokakaupoissa pyörimistä! Kiitti siis hyvistä vinkeistä! Whole Foodsissa olenkin Lontoossa käynyt, siellä oli oikein hyvät valikoimat, joskin aika kallista. Mutta tumman leivän perässä sitä voisi hyvinkin sinne suunnistaa.. :)

    Osaatko muuten antaa vinkkejä noissa pankkijutuissa? Lähinnä siis olen yrittänyt selvittää, että kannattaako siirtää joka kuukausi suomalaiselta tililtä englantilaiselle tilille Kelan tuet, vai olisiko fiksumpaa siirtää syksyllä isompi summa suoraan englantilaiselle tilille ja antaa tukien mennä suomalaiselle tilille.. Tiedätkö kuinka paljon rahaa menettää, kun pankit ottavat välistä mahdollisesti joitain kuluja ja kun vaihtokurssitkin saattavat aina vähän vaihdella pankkien välillä?

    Ja mitäs muuta meinasin.. niin sellaista, että sähän olet varmaan ollut koko opiskeluaikasi suomalaisen sosiaaliturvan piirissä siellä. Oletko tarvinnut joitain tevreydenhuollon palveluja? Jos olet, niin onko kaikki sujunut ihan ongelmitta? Eli että on saanut palvelut siinä missä muutkin, niin kuin EU-kansalaisen pitäisi saada toisessa EU-maassa.

    No kylläpäs sitä kaikkea keksii, kun alkaa oikein miettiä! :D Jos muuten olet Facebookissa, niin lisää mut kaveriksi, jos haluat! Etunimen voi arvata, sukunimi on Wickström.

    VastaaPoista